Dia del treballador.

Dia del treballador
El 1º de maig és un dia firat al nostre país i en la majoria dels països del món. Aquest dia no vas a la teva escola. Et vas preguntar alguna vegada per què?

Anem a explicar-t'ho. Fa molts anys, les jornades de treball eren molt llargues i les condicions en les quals es treballava eren pèssimes. El 1º de maig de 1886, gran quantitat d'obrers dels Estats Units d'Amèrica es van agrupar per reclamar que la jornada de treball fora de vuit hores, i que milloressin les condicions en les quals realitzaven les seves tasques.

En aquesta mobilització, que va tenir com a centre la ciutat de Chicago, es van produir fets violents. Com a conseqüència, vuit treballadors van ser condemnats a l'orca.

Mentre esperaven que es complís la seva sentència, a un d'ells se li va canviar la pena per quinze anys de presó, i a dues, per cadena perpètua. Els altres cinc van ser executats. Des de llavors, se'ls coneix com “els màrtirs de Chicago”.

Set anys després d'aquests tràgics fets, es va reconèixer la innocència dels condemnats i es va alliberar als quals estaven a la presó. Lamentablement, ja havien mort cinc innocents.

Un Congrés de Treballadors va resoldre realitzar tots els anys, el 1º de maig, a partir de 1890, una jornada internacional en la qual es plantegessin les seves reivindicacions laborals. Això s'ha complert des de llavors.

El Dia Internacional del Treball es coneix popularment com a Dia dels Treballadors a diversos països.

0 comentarios:

Publicar un comentario